Dalby IP A-plan
10 maj 2019
19:00

Referat: Dalby GIF/Genarps IF - Köpingebro IF

I vår tredje match på en vecka möter vi Dalby/Genarp på bortaplan. Så här långt har båda lagen lika många poäng. En seger i kväll skulle därför sitta riktigt bra. Vi kommer till start med en fulltalig trupp med 13 seniorer kompletterad med 3 spelare från vårt duktiga F15-lag. Det är tänkt att vi ska spela i vår reservdress med lila tröjor men eftersom hemmalaget har ett litet fält lila i sina, enligt Skånebolls uppgifter är de helsvarta, kräver man att vi ska spela i västar.

Laget i kväll är detta. Suzanna Andersson, Tilda Johansson, Annie Jönsson, Clara Ingvarsson, Linnéa Andersson, Emelie Larsson, Fanny Holgersson Damm, Märta Larsson, Alva Hansson, Tindra Axelsson, Sara Ek Svensson, Annie Nilsson, Emilia Persson, Amanda Gunnarsson, Selma Sponn Jinnevik och Bea Grahm.

Det dröjer inte mer än ett par minuter innan hemmalaget tar ledningen genom ett skott utifrån. Strax efteråt får Emilia bollen när hon befinner sig flera meter på rätt sida om sin motståndare. Hon tar sig förbi och placerar bollen i mål. Kvitterat tror vi, men domaren blåser felaktigt av för offside. Han borde ha gått till Specsavers. Hemmalaget har nu det mesta av spelet och jobbar fram ett par hörnor. En av dessa tar i stolpen. När det spelats ca en kvart börja KIF komma mer in i matchen. Emilia, Sara, Annie N och Selma kommer alla fram i bra lägen men får inte till det där lilla sista för att det ska bli mål. Vi har också en frispark, slagen av Selma, där bollen far fram och tillbaka som en flipperkula i boxen innan hemmalaget kan rensa undan. I ett av Dalby/Genarps ganska få anfall händer då det som inte får hända. En anfallare kommer ensam med Suzie, som inte har någon som helst möjlighet att avvärja, och ställningen är 2 – 0. Totalt sett går halvleken till KIF men tyvärr är det hemmalaget som gör målen

Vi tar direkt hand om spelet i den andra halvleken och sätter press på motståndarna. Bland annat har vi en trippelhörna. Efter en kvart får vi en ny hörna där Annie J håller sig framme och reducerar till 2 – 1. Vi fortsättar att vaska fram fler möjligheter till både utjämning och ledning men det vill sig inte riktigt. Efter en halvtimme gör Märta en räd på vänsterkanten från sin backposition. Hemmalaget får närmast i panik rensa undan men närmare än till ytterligare hörnor kommer vi inte. Med sex minuter kvar av matchen är det en hemmaspelare som sträcker ut armen och stoppar bollen. Hon befinner sig då inne i straffområdet och det borde resultera i en solklar straff för oss. Domaren låter spelet gå vidare! Till och med hemmalagets tränare medger att vi borde fått straff. Fast det hjälper ju inte. Trots fortsatt hårt arbete från KIF får vi ingen utdelning och förlorar matchen med 2 – 1.

Vi har i ett par matcher kommit i underläge alldeles i matchinledningen. Det måste vi sätta stopp för. Detta är trots denna vår ovana en match som vi hade vunnit under normala förhållanden. I kväll blir vi bestulna på tre poäng på grund av felaktiga domslut. Tjejerna inser detta och är med all rätt nöjda med sin insats. Tränare Christian håller med och säger att han berömmer normalt inte när vi förlorat en match men i kväll gör han det och menar att detta är vår bästa seriematch i år. Fortsätter vi så här kommer snart poängen att ramla in i tabellen. En av våra supporters på åskådarläktaren menade efteråt att det var en bra och spännande match.

Nu har vi ledigt till den 19 maj då vi möter FC Rosengård på hemmaplan. Kan bli skönt med lite tid att slicka sina sår fysiskt och mentalt.